Menu

Undvik de vanligaste misstagen med att packa vid en flytt

0 Comment


Oavsett om du har flyttat förut eller inte, så är det bra att få med sig de största misstagen som folk flest gör när det ska packa till en flytt. Det kan verka som en smal sak, men det är lättare att kapitulera än du tror. Vårt tips är att förbereda sig i god tid och att försöka att organisera sig så mycket som möjligt. Man kan nästan inte planera för mycket när det handlar om att flytta. Vi vet att du har mer saker än du ofta är klar över själv, och att flytta dem från A till B kan ibland vara ganska så jobbigt.

Vi vet vad du tänker, ‘Jag har planerat att sortera och rensa bort innan flytten, det går fint det här’. Men även om du gör det innan flytten så är chansen stor att du fortfarande har mer saker än man kan hålla reda på. Men ingen fara, vi har satt samman en lista med de mest vanliga misstagen och andra hjälpsamma tips för att underlätta din flytt. Fortsätt att läsa för att ta reda på vad du ka göra för att undvika de vanligaste misstagen som görs.

Göra allt i sista minuten

Ett vanligt misstag som många gör är att man lämnar allt som ska göras till sista minuten. Även om det inte verkar som om det är så mycket att göra, så har man ofta ingen aning förrän man börjar att organisera och packa de första lådorna. Starta i tid och ta god tid på dig, att göra en lista hjälper dig i processen och minskar risken att glömma något.

Att inte använda säkert förpackningsmaterial

Det är ett vanligt misstag att tro att man kan packa allt i bubbelplast och lägga ner det i en låda som ska flyttas, och att det räcker med det. Men det är ingen garanti för dina saker. Att ordna med rätt förpackningsmaterial till dina saker ger en säker transport och håller dem hela tills de anländer ditt nya hem,

Fylla lådorna för mycket

Ett vanligt misstag är att fylla lådorna till bristningsgränsen. De flesta vill packa så fort som möjligt och minimera antal flyttlådor som måste köpas. Men att packa för mycket i en låda är ingen god ide’. Lådan kan ta skada och till och med gå sönder helt, då kan man inte använda den på nytt igen.

Att inte märka lådorna tydligt

Att inte märka lådorna tydligt i en flytt kan skapa en del kaos när man kommer fram till sitt nya hem och ska börja packa ur. Att märka lådorna med lappar som säger vem lådan tillhör och vilket rum den ska till underlättar stort när man ska packa ur. Istället för att placera alla lådor på ett och samma ställe vid ankomsten, så kan de bäras direkt till det rum som den ska till. En flyttfirma erbjuder oftast att hjälpa till med detta gratis, så varför inte märka lådorna tydligt, det är en stor fördel.