Menu

Hur du beskyddar de 5 ägodelar som är mest utsatta för skada

0 Comment


Man har ofta tillräckligt att tänka på i en flytt, och en av de saker som man funderar mest på är säkerheten till sina mest kära ägodelar. Vissa ägodelar är mer ömtåliga än andra och tar lättare skada, vilket kan ge vem som helst huvudbry. Det sista man vill är att behöva oroa sig och kanske ersätta sina ägodelar så fort man har flyttat. Vi hjälper dig med ett par tips som kan underlätta för dig och beskydda dina ömtåliga föremål.

De mest utsatta föremålen under en flytt

Glas och porslin

Glas och porslinsservisen man är så rädd om utsätts för en stor risk under en flytt. Den kan lätt gå sönder eller spricka, speciellt om den är tunn. Att packa dessa föremålen för en flytt kan vara svårt om man inte vet vilket som är det bästa sättet att packa dem säkert. Huvudregeln att flytta på dessa föremålen utan risk är att använda sig av lådor speciellt designade för ändamålet. Det finns lådor som är indelade i fack så att glasen inte tar bort i varandra under transporten. Ta god tid på dig och använd massor av stötdämpande material när du flyttar porslinsservisen för att försäkra dig att den kommer fram hel.

Elektronik

Att flytta på sin elektronik är en annan utmaning man står inför. Inte bara kan de vara stora prylar, men de kan också vara ömtåliga. Det kan vara enkelt att beskydda utsidan på din elektronik men inte alltid så enkelt med det som finns på insidan. Vårt tips är att överdriva när det kommer till att packa och isolera elektroniken. Detta för att försäkra sig om att en kanske skakig flytt inte förstör det som är ömtåligt. Använd filtar, handdukar och bubbelplast. Är du osäker på om du har det som krävs för att flytta på din elektronik, hyr in en professionell firma, de vet vad de gör.

Inredningsartiklar

När man ska flytta på vissa föremål som tavlor, prydnadsföremål och lampor så finns det olika tekniker man kan använda sig utav för att beskydda dem. Man kan om man inte har en låda till sina tavlor, packa in dem i papper för att förhindra att de blir uppskrapade. När man ska flytta på lampor är det bra att plocka isär de olika delarna och packa dem var för sig.

Växter

Man vill inte lämna sina växter som man kanske har haft i många år. Det är bra att inte vattna dem för tätt inpå flytten, då är de torrare och väger inte för mycket. Har du lådor som de kan placeras i så se till att där är hål i dem så att de har tillräckligt med luft. Snören och påsar för att separera dem och för att säkra blad och grenar är bra när man ska flytta sina växter.

Möbler

Flytta möbler i Stockholm kan vara krångligt ibland. Speciellt om man bor trångt och kanske högt upp utan hiss. Bordsben, hörnor och ärmar på soffor är alla utsatta delar på möbeln och risken att få ett märke eller hack under flytten från A till B är stor. Att demontera sina möbler och packa dem med bubbelplast är en möjlighet. Det blir kanske mer arbete med flytten, men den goda nyheten är att en professionell flyttfirma har ofta en del knep och verktyg för att ta sig an detta.