Menu

4 tips till en garanterad Eco-vänlig flytt

0 Comment


I dessa tider är det viktigare än någonsin att tänka på våran miljö. En flytt kan vara stressande för dig och familjen men också jorden vi lever på. Genom att göra ett par små förändringar med den kommande flytten och sättet att transportera dina saker kan det göra en stor påverkan. Att tänka på något så enkelt som vad man packar och hur man packar det kan hjälpa på mer än vad man tror. Att välja en grönare flytt och lagring ger också naturen en chans. Se på dessa eco-vänliga tips för att göra din flytt till en grön flytt.

Använde grönare flyttlådor och förpackningsmaterial

Det är stor risk för att du kommer att använda ganska så många flyttlådor, då kan det vara en ide’ att tänka lite grönare när det kommer till den biten. Var säker på att köpa ett ganska så exakt antal flyttlådor för att undvika onödigt material och att spendera mer pengar. Man kan också hitta begagnade flyttlådor som fortfarande är funktionsdugliga och använda dem. Att använda ett grönare alternativ har stor betydelse för vår omgivning.

Använd dina kläder att packa dina ömtåliga ägodelar

Att använda kläder och andra material som man redan äger är ett annat bra sätt att tänka lite grönare i flytten. Istället för att packa finservisen i papper, använd handdukar eller filtar. Detta reducerar kostnaden på förpackningsmaterial och det blir också mindre att kasta när du packar upp. Plus att man packar ju två saker på en gång och det sparar en också för tid.

Använd ett grönare rengöringsmedel

När du väl är framme vid ditt nya hem så har du kanske en del städning att göra. Uteslut de rengöringsmedel som har starka kemikalier och satsa istället på ett grönare och snällare alternativ. Det finns rengöringsprodukter gjorda av naturliga ingredienser och detta är inte bara snällare mot naturen utan också dig och din familj.

Hyr en grönare flyttfirma

När du är på jakt efter en grönare flyttfirma, fråga alltid vilka åtgärder just de tar för att minska avtrycket i naturen. Några grönare firmor använder fordon som går på biodiesel och det är ju ett bra tips och de har säkert flera bra tips på en grönare flytt. För längre flyttlass, fråga om det är möjligt att dela flyttbil med någon annan som kanske ska flytta samtidigt. Det är ett bra tips att minska utsläppen av karbon och man sparar dessutom ett par kronor.

Om du letar efter en pålitlig flyttfirma i Stockholm så behöver du inte leta längre, Demove är firman att hyra. Vi har ett team av engagerade flyttarbetare som alla är förpliktigade att genomföra flytten så smärtfritt som möjligt. Vi förstår hur mycket stress en flytt kan innebära för både dig och familjen och strävar alltid för att det ska gå så smidigt som möjligt. Vi har grönare alternativ för alla delar av flytten, inkluderat förpackningsmaterial som har varit använt förut. Vi har också sortering för att minska avtrycket i naturen.