Menu

4 tips för att flytta ansvarsfullt med dina djur

0 Comment


Att flytta är tillräckligt krångligt och har man djur i tillägg så är det värre. Det är lätt att underskatta de ägodelar som djuren har, det kan vara i vissa fall vara lika mycket som du har. Allt från borstar och produkter till päls och tassar, mat och mediciner, sängar och leksaker. Kanske tar det längre tid att packa allt till sitt djur än vad man planerat. Visste du att det finns faktiskt professionella djur-flyttare som tar sig an uppdraget att flytta på ditt djur på ett säkert sätt. När man förbereder sig för att flytta på sitt djur så är det lite andra saker man måste tänka på. Har du aldrig flyttat med ett djur så har vi satt samman en guide för dig. Den hjälper dig att genomföra flytten på ett smidigt sätt.

Förbered dina djur för resan

Det finns ett par saker du kan göra för att förbereda ditt husdjur för en flytt innan dagen kommer. Om du själv har svårt för att vänja dig vid en ny miljö tänk då på hur stressande det kan vara för ett djur som inte förstår vad som händer. För att förebygga och förbereda dem för flytten kan man ta med sig djuret till andra ställen, kanske till och med övernatta. Att göra husdjuret van vid andra miljöer kommer att hjälpa dem och reducera den stress som kan uppstå när de väl flyttat till det nya hemmet. Det är nya ljud och lukter och allt ser annorlunda ut, de är de inte vana vid.

Uppdatera id-taggen till ditt husdjur

Kom ihåg att uppdatera id-taggen till ditt husdjur med den nya adressen, Tänk också på att en microchip kan behöva att ändras. Ta med viktig information som full adress till det nya hemmet och eventuellt nya telefonnummer.

Rådfråga veterinären

Rådfråga din veterinär innan du flyttar, de har med all säkerhet en del goda tips både till dig och ditt husdjur. Om man ska flytta utomlands är det viktigt att ha alla papper och vaccinationer i ordning innan resan.

Hyr professionella djurtransportörer

En av de mest hjälpsamma flytt-tipsen vi kan ge djurägare är att hyra in en professionell djur-flyttare. En firma med denna typ service är speciellt hjälpsamt när man ska flytta utomlands. De tar hand om allt, som att fixa med flyg och att se till att det är ett direktflyg. Se till att alla regler för landet man ska flytta till följs och se till att alla tillstånd är klara. De kan också hjälpa till med en kennel eller djurhotell vid behov. Man har redan väldigt mycket att tänka på, och en professionell djurtransportör kan hjälpa dig att stryka en sak från listan.